El pasat divendres dia 25 de gener, representants de l’associacio veinal vam tenir una reunio amb el regidor de policia Tono Vidal a la que també van assistir el cap de la policia local de Xàtiva Enric Gómez, el bioleg de l’ajuntament de Xàtiva Pepe Vera i el regidor Quique Pergüell, amb els que vam tractar diversos temes d’interes a la zona.

Preguntant al regidor per el tema de la seguretat a la zona de Bixquert ens comenta que l’index de robatoris a les vivendes ha disminuït o es manté a nivells baixos respecte d’altres temporades, però si que han augmentat els casos de robatoris de mobiliari urbà i vandalisme a la zona pel que es posa en marxa diversos dispositius de vigilància per tractar de solventar aquest tema. Per altra banda hem traslladat al regidor el malestar dels veïns per les altes velocitats que tenen alguns motoristes els cap de setmana per la nacional 340 al seu pas per Bixquert. Front aquest problema tant el regidor com el cap de policia creuen que mes controls en aquestos punts conflictius podrien dissuadir als motoristes però no acabar amb el problema com a tal, ja que tornarien a passar en quant deixaren de fer aquestos controls de velocitat.

Altra de les qüestions plantejades als diversos membres de la reunió va ser la del tema de la millora dels serveis de fem a Bixquert. El senyor Pepe Vera ens comenta que s’estan realitzant tasques de millora a la zona però que el principal problema es la falta de civisme dels mateixos veïns els quals utilitzen els contenidors de manera inapropiada tirant fem que no es pot tractar o deixant a les voreres dels mateixos les restes de poda, obra, mobles, etc… els quals generen brutícia al voltant dels mateixos. Ja hem informat d’aquest fet en anteriors assemblees i continuem diguen que el millor que es pot fer es denunciar a aquell que no compleix la normativa vigent donat que no respectant les normes d’utilització dels contenidors i ens perjudiquem tots els veïns.

Per ultim un altre dels temes tractats tant amb el regidor com el cap de policia local va ser la prohibició de circulació per la travessa de Bixquert. Sobre aquest tema el cap de policia local de Xàtiva, Enric Gómez, ens comenta que la circulació amb vehicles de motor per aquest punt ha estat prohibida des de sempre, encara que com tots sabem la gent la  utilitza com a mitja de arribada a la zona de Bixquert per que no ha sigut fins que els veïns del carrer San Pascual s’han queixat per el excessiu soroll de les motos que passen a altes hores per la zona fins que no han ficat la senyal de prohibit circular.

Entre altres motius que també valora tant l’ajuntament com la policia local per ficar la senyal de prohibició estan el mal estat de la calçada i les voreres de la mateixa que unit a la mala visibilitat podrien fer que un conductor que tinguera un accident en aquesta zona quedara fora de la vista dels vianants que passen per allí fent difícil l’assistència del ferit.

Plantejant des de l’associació la possibilitat de fer controls de soroll per a ciclomotors i motocicletes a la zona ens responen que han provat aquestes mesures en altres ocasions i tan sols donen resultat momentàniament donat que amb les noves tecnologies la gent s’informa ràpidament i prenen altres alternatives per evitar el control i al final sols passen els motoristes «legals» i no els que provoquen el problema.

Per ultim ens recorda el cap de policia local que aquest punt de la travessa esta fora de la red viaria de carreteres i per tant no pot tenir mai el tracte de via si no mes be de travessia per a vianants.

Continuarem informant de les possibles solucions que ens done a partir d’aquest moment el consistori a tots aquestos i d’altres problemes que anirem plantejant des de l’associació veïnal de Bixquert.

Salutacions.

Associacio Veins de Bixquert