Des del passat dia 4 de desembre, la zona residencial de Bixquert (Xàtiva) ha vist com les seves connexions d’Internet i telèfon s’han vist tallades deixant als seus usuaris sense aquests serveis durant més de 3 dies (de moment).

Al principi semblava un tall de servei més com els que són tan habituals en aquesta companyia catalana, però aquest cop no. Aquesta vegada ha estat diferent a la resta.

Eurona ha decidit llançar durant el pont de desembre (igual que va fer també AQUEST DIA el 2014) la seva campanya «deixa el WhatsApp i a sopar» per fomentar la unió familiar i contacte humà en aquestes dates tan assenyalades.

Preguntant a un dels seus directius sobre el motiu d’aquesta campanya ens comenta: «Teníem moltes trucades de mares i pares dient que gràcies a Ikea s’havia aconseguit seure a la gent a taula, però que els nens continuaven tornant-a WhatsApp , Twitter i Facebook … i així no es pot «

Eurona creu que sent una empresa de «telecomunicacions» ha de fomentar el recolliment familiar i la comunicació no digital amb els éssers estimats, i que no hi ha millor lloc a Espanya per a presentar aquesta campanya que a la zona de Bixquert, on molts dels veïns no tenen possibilitat de recórrer a una altra companyia per obtenir aquests serveis. «Els nostres clients a Bixquert ja estan acostumats a pagar i plorar cada mes, tenint talls de servei cada dos per tres i hem après molt de totes les queixes que aquests malcriats addictes a Internet ens transmeten cada vegada que passa això, per això sabíem que aquesta campanya anava a funcionar molt bé en aquesta zona i podríem tenir els pares i mares amb els seus fills durant aquest pont de desembre» comenta una persona del departament de màrqueting i vendes d’Eurona.

Preguntant al servei tècnic per com estan portant la campanya ens diuen que «Inventem excuses del tipus ‘hi ha una averia al repetidor’, ‘és problema d’una companyia elèctrica’ o també ‘l’ajuntament no ens obri la porta per accedir al repetidor’ … d’aquesta manera els yonkis d’Internet pensen que veritablement passa alguna cosa greu que no els permet l’ús d’Internet de forma normal i així poden passar una tarda agradable veient una pelicula de tall nadalenc al costat dels seus éssers estimats … «

Ha tingut tant èxit la campanya que estan plantejant ampliar-la amb un conveni amb diverses empreses subministradores de gas butà perquè no es reparteixi gas el dia de Nadal i que s’encenguin fogueres que s’ajuntin encara més a la família al costat del foc.

A dia d’avui, 6 de desembre, encara continua la campanya de «deixa el WhatsApp i a sopar» en tota la zona de Bixquert i segons les últimes informacions pot ser que duri encara algun dia més veient l’èxit d’acollida que tant pares, mares i avis han mostrat durant les últimes hores.

Des d’aquestes línies volem donar les gràcies a Eurona, l’Ajuntament de Xàtiva i les companyies elèctriques per la gran tasca que realitzen en pro d’una societat més unida i menys digitalitzada.

NOTA ACLARATORIA: Sembla que alguns lectors d’aquesta notícia han cregut que es tractava d’una campanya veritable sense captar la manera d’ironia amb què es va intentar publicar. Lògicament aquesta campanya no ha existit (i esperem que no hi hagi mai) i la intenció no era altra que cridar l’atenció sobre un problema que s’ha repetit ja en dues ocasions i que lamentablement a dia d’avui continua sense solucionar-se, com és el de que la companyia que ofereix el servei d’Internet a molts veïns de Bixquert no tingui accés a l’repetidor que gestiona quan hi ha una averia si no està l’ajuntament de Xàtiva obert. Lamentem si alguna persona se ha sentit ofessa per aquest fet, pero repetim que no era la nostra intenció.