Estimats veïns de Bixquert,

Divendres passat vam tenir una reunió tal com us vam informar a través dels mitjans habituals amb el sindicat de policia local i bombers de Xàtiva en la qual el tema principal de la mateixa va ser la prevenció i mesures de seguretat contra incendis a la zona de Bixquert.

Gerard Vila, bomber destinat a Xàtiva va ser l’encarregat de donar la xerrada en la qual es van exposar de forma molt visual tant els problemes com les possibles solucions que es poden adoptar per a la prevenció d’incendis, així com les formes d’actuar davant d’ells.

En línies generals hem de recalcar que donada la situació de la partida de Bixquert, ens trobem en una zona de risc molt alt d’incendis i adoptar les mesures oportunes per assegurar davant del foc està en les nostres mans.

Com problemàtiques que podem trobar a la zona de Bixquert es troben les següents:

– Camins d’una sola direcció sense possibilitat de sortida
– Manca de senyalítica que indiqui la situació exacta de molts dels camins i vessants dels mateixos
– Vegetació propensa a estendre els incendis com pins, xiprers i matoll baix
– Manca de sistemes de reg per a la càrrega d’aigua en algunes zones
– Manca de moltes mesures de seguretat preventiva exposades pel reial decret vigent

Davant aquests problemes se’ns recomana en primer lloc assegurar el perímetre de casa prenent algunes mesures bàsiques com:

– Podar els arbres que puguin provocar que l’incendi s’estengui fins al límit del nostre habitatge
– No emmagatzemar productes inflamables al costat de la casa (inclosos els vehicles que podrien explotar al contacte amb el foc), bombones de butà, fusta tallada, etc …
– Evitar en la mesura del possible els porxos oberts, els quals podrien provocar un augment de la temperatura al contacte amb el foc
– Substituir la vegetació per una altra que no s’expandeixi el foc (figueres, moreres, palmeres, etc …)
– Mantenir net el perímetre de la nostra casa de pinassa i altres elements inflamables

Això és només un petit resum del que parlo en la més d’hora i mitja que va durar la reunió a la qual finalment asisterion unes 20 persones.

Creiem que és un tema molt important al qual no li prestem l’atenció oportuna i que podria salvar en cas de produir-se una catàstrofe d’aquest tipus a la zona de Bixquert.

Us recomanem visitar la següent pàgina web per obtenir més informació al respecte i si encara teniu algun dubte podeu contactar amb nosaltres pels mitjans habituals per provar de resoldre el millor possible.

http://www20.gencat.cat/portal/site/interior/menuitem.c8dca3082ff3fddf65d789a2b0c0e1a0/?vgnextoid=75a5bded8ced4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=75a5bded8ced4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Esperem poder realitzar una altra reunió pròximament per veure si en aquesta ocasió poden assistir més persones i poder així conviure d’una manera mes segura enfront dels incendis a Bixquert.