Ahir es va celebrar a l’excel·lentíssim ajuntament de Xàtiva una reunió entre Rafael Peset (secretari autonòmic d’administracions publiques), Marcos Sanchis (Regidor d’associacions de l’ajuntament de Xàtiva) i Javier Pardo (President de l’Associació de Veïns de Bixquert) per tal de solucionar el greu problema que pateix la zona amb la correcta recepció de la senyal TDT de Televisió.

Al llarg de la reunió es van tractar els punts conflictius on es rebia la senyal de manera deficient o nul·la i es va traçar un pla d’actuació per solucionar aquest problema.

Finalment es va donar una xicoteta roda de premsa explicant els procediments a seguir que va concloure amb la promesa de Rafael Peset de tindre solucionat aquest problema abans d’un mes.

Avui dissabte dia 15 de maig, el president de l’Associació de Veïns de Bixquert junt el tècnic encarregat de la instal·lació dels repetidors de TDT a la Generalitat, han fet un recorregut per les zones mes conflictives en quant a recepció de senyal TDT, entrant a diversos punts de Bixquert per fer les mesures pertinents.

Podem dir que després de veure personalment aquestos resultats, pràcticament tota la vall que dona a la cara sud de la serra del Castell esta coberta be per el repetidor de Xàtiva, be per el repetidor de Monduver de Gandia si es troben a zones mes altes. Hem trobat que el repetidor de Xàtiva no esta donant tota la quantitat i qualitat de senyal que deuria i el tècnic ens ha comunicat que farà el possible per donar mes cobertura al citat repetidor ja que la instal·lació del mateix no va ser a càrrec d’ells però ara si que els han donat la concepció i manteniment del mateix, per tant podran millorar-lo.

Per altra banda hem trobat molts problemes de senyal en la zona de Bolvens, on pràcticament la recepció de la TDT es nul·la. Per tal de sol-ventar aquest problema els tècnics intentaran trobar una zona oportuna al terme de Canals per tal de fer una instal·lació de panels repetidors que puguen donar cobertura a aquesta zona de Bixquert, ja que es l’única alternativa viable per solucionar el problema per la falta de visió directa amb els repetidors de Monduver i Xàtiva.

Des-de l’Associació Veïnal de Bixquert volem donar les gracies tant a Marcos Sanchis per la comunicació fluida que porta amb nosaltres durant el temps que estem intentant solucionar el problema i també per portar la iniciativa d’aquest projecte que possiblement es faja realitat en menys d’un mes.

Per altra banda també volem agrair a Rafael Peset la inversió econòmica i tècnica que es farà a la zona donant als veïns de Bixquert una solució que ja fa massa temps que deuria haver arribat, encara que ell mateix reconeix que treballen dins de les seues possibilitats, i no sempre es fàcil sol-ventar aquest tipus de problemes en zones un poc aïllades dels nuclis urbans.

Volem aprofitar també aquesta noticia per informar als nostres socis que el proper mes de juny es celebrara com ve sent habitual la junta general de l’associació de veïns de Bixquert, on es tractaran tots els temes de l’ultim any i els projectes vinents.

També volem comunicar que l’associació de veïns de Bixquert esta treballant per traure una xicoteta publicació on s’informara a la ciutadania de Xàtiva els progressos, problemes i dificultats que pateix la zona per tal de que tots estiguen informats de l’actualitat de Bixquert.

 

Salutacions

Junta directiva Associació Veïns Bixquert