Joan Sanchís, actual concessionari de la Casa de la Llum en el paratge natura de la Cova Negra està realitzant tasques de manteniment i neteja sobre el repunt que comunica aquest establiment sobre el riu Albaida.

Les últimes pluges han arrossegat gran quantitat de canyes i altres elements vegetals que han taponat diverses sortides d’aigua del pont d’accés, motiu pel qual la llera va arribar a desbordar per un dels seus laterals la passada setmana amb les intenses pluges.

IMG_0923

Segons Juan Sanchís, «aquests treballs són necessaris en primer lloc per evitar nous desbordaments en cas de pluges intenses, però a més es tracta d’evitar que els animals que viuen a la zona niïn en aquesta mala herba acumulada i que després puguin ser arrossegats amb el despreniment de les canyes «.

IMG_0915

Aquesta és una altra de les tantes tasques que Joan Sanchis i els seus col · laboradors estan realitzant en el paratge natural i més concretament en l’entorn de la Casa de la Llum perquè tots els visitants puguin gaudir d’aquest meravellós entorn quan decideixin visitar-lo.

«Es tracta que la gent gaudeixi de la natura en el seu estat més salvatge, però al mateix temps preservant unes mesures mínimes de seguretat i higiene a la zona» diu el concessionari d’aquest antic molí de llum restaurat fa uns mesos per l’Ajuntament de Xàtiva per a la seva obertura al públic.

Durant l’entrevista, Joan ens comenta que ja estan al 90% quant a les reformes que s’han dut a terme al local per adequar-lo a les diferents activitats previstes, entre elles destaca l’allotjament de tipus alberg per a 30 persones, la cafeteria – restaurant amb cuina tradicional i de muntanya i l’aula de naturalesa a la qual cal donar els últims tocs perquè els alumnes puguin gaudir de tot el que la muntanya els pot oferir de la manera més divertida.

A més, ens comenta que tenen previstes una desena d’activitats més per completar tot el catàleg que faran d’aquest lloc una cita obligada per a petits i grans que vulguin gaudir de l’entorn, com les observacions d’astronomia, tirolina, passejades a cavall o descens pel riu en canoa.

Un motiu més que suficient per visitar aquest meravellós lloc que tenim tan a prop i que molts dels xativins encara desconeixen.